Med sloganet ’Engineering Tomorrow’ er Danfoss en virksomhed med en klar vision for en bedre fremtid.

En fremtid hvor man kan gøre mere for mindre.

En fremtid hvor man kan takle verdens industrielle, klimamæssige og urbane udfordringer med innovative løsninger.

Som Danfoss siger kommer denne vision - denne i morgen - ikke af sig selv. At kunne udtænke bæredygtige løsninger til komplekse udfordringer kræver både ekspertise og kreativitet. At kunne realisere visioner som: Friske fødevarer til alle, højere levestandarder for klimaløsninger og distribution med minimalt spild kræver passionerede medarbejdere. Medarbejdere der tror ligeså meget på ’ Engineering Tomorrow’ som Danfoss gør.

Vi har snakket med Bettina Jørgensen, HR Director Recruitment, fra Danfoss for at høre mere om, hvordan virksomheden rekrutterer og finder dem, der skal realisere deres visioner.  

Diplomer versus personlighed

I en virksomhed hvor der dagligt udtænkes ingeniørløsninger af høj kvalitet er det klart at relevant ekspertise er afgørende.

Men hvor højt vægtes ekspertise og diplomer i forhold til personlighed og værdier?

Ifølge HR Director Recruitment, Bettina Jørgensen, behøver tunge kriterier som prestigefyldte uddannelser og mange års erfaring ikke at være overvejende. Personlighed og passion betyder meget for virksomheden.  

’Motivation og værdier er vigtige faktorer for os. Man kan altid bygge uddannelse og faglighed på en kandidat, men man kan ikke rokke særlig meget ved personligheden.’

Så hvis en kandidat har den rette personlighed, men ikke så meget at prale af på CV’et er det ikke en hindring?

’Nej - vi ved jo, at med f.eks. nyuddannede er der andre kompetencer i spil. Vi vurderer alt fra personlighed til frivilligt arbejde og spændende studieretninger. Vi samarbejder med rigtig mange universiteter - både de ’prestigefyldte’, men også de mindre lokale. Det gør vi netop fordi et institutionsnavn ikke er det afgørende for om en kandidat er det rette fit.’

Det er passion til gengæld. Både passion for at udtænke kvalitetsbevidste ingeniørløsninger, men endnu vigtigere: Passion for at gøre verden mere bæredygtig.

'Run the business like your own'

Udbredelsen af bæredygtighed er en vigtig del af ’Engineering Tomorrow’.

’Vi forstår vigtigheden af verdens klimaproblemer, og vil være en aktiv del af at gøre noget ved dem - nu. Medarbejderne, vores drivkraft, skal være fyldt med lyst til at gøre det samme.’

Danfoss’ fremtidige medarbejdere skal altså ikke bare se ’ Engineering Tomorrow’ som en mission. De skal se det som en nødvendighed.

Når Danfoss får chancen for at rekruttere sådanne kandidater betyder et mindre fyldt CV eller en manglende kompetence ikke særlig meget.

Helt konkret forklarer Bettina Jørgensen, at hvis en kandidat f.eks. mangler programmering som en essentiel kompetence, vil Danfoss gerne bruge ressourcer på at uddanne medarbejderen.

‘Mentoring og coaching er en vigtig del af vores medarbejderudvikling. Hvis medarbejdere har brug for en ekstra kompetence tilbyder vi dem kurser og uddannelser. Vi er også gode til at trække på kolleger og andre afdelinger. Man behøver ikke at kunne det hele når man kan supplere hinanden som en samlet helhed.’

Netop om kandidater kan tænke som en samlet helhed, som Danfoss, frem for bare som en ingeniører eller en forsker, er vigtigt for Bettina Jørgensen at undersøge under rekrutteringen.

’Vi bruger nogle ’behaviours’ til at afgøre om der er et personligt match. En af de vigtigste er ’Run the business like your own’, eller ’Think Danfoss’.

Hvis man ’tænker Danfoss’ har man et globalt mind-set, er ansvarlig, god til at samarbejde og åben for forandringer. Hvis man tænker Danfoss er man allerede kommet langt i rekrutteringen – og så er et par manglende faglige egenskaber nemme at bygge ovenpå.
 

SE JOBS HOS DANFOSS